Despre minerale

Despre purificarea mineralelor


Odată ce cumpărăm un mineral este util să ştim că acesta trebuie purificat. Mineralul, fiind un catalizator de energii acumulează şi atrage în el energiile din jur, şi de aceea chiar la anumite perioade şi intervale de timp este indicat să se efectueze purificarea acestuia pentru a se elimina energiile negative acumulate de-a lungul timpului. Cu atât mai mult, atunci când primim moştenire sau un cadou, o bijuterie, mai ales de la o persoană mai în vârsta, purificarea este necesară deoarece mineralul respectiv poartă în el zeci şi zeci de ani de energii, poate niciodată disipate. Prin purificare, se neutralizează şi se diminuează istoria cristalului dinainte de a fi al nostru, transformându-se în felul acesta în bijuterii proprii cu amprenta energetică a persoanei care le poartă.
Metode de purificare:
1. Prin  îngropare în pământ - cristalul se îngroapă pentru câteva zile în pământ. ATENŢIE: Nu este recomandabil pentru hematit sau alte minerale bogate în fier, care ar putea fi afectate.
2. Prin acoperire cu sare de mare – cristalul se lasă timp de o noapte într-un recipient cu sare marină (uscată, în formă de praf). ATENŢIE: Sarea poate afecta selenitul, azuritul, calcitul, deci nu e indicat să se foloseasca varianta de purificare cu sare sau apă sărată.
3. Cu ajutorul unui alt cristal - cristalul nou se lasă în apropierea unui cristal de cuarţ brut de dimensiuni mai mari, care a fost deja purificat. Metoda e recomandabilă pentru pietrele delicate, care ar putea fi afectate de alte metode de purificare.
4. Prin iluminarea cu ajutorul unor lămpi pentru cromoterapie – se aplică pentru timp de câteva minute o lumină albă, aurie, violet, bleu asupra cristalului.
5. Prin sunete de clopoţei – se mişcă îndelung clopoţei de vânt (de formă tubulară, în 4, 6, 8 tonalităţi) deasupra cristalului.
6. Prin expunere în lumina directă a soarelui sau a lunii - cristalul se lasă pentru câteva ore în lumina Soarelui (la apus sau la răsărit) sau în lumina lunii pline. Dacă soarele este prea intens, a nu se lăsa piatra mai mult de 30 de minute. ATENŢIE: Lumina poate afecta ametistul, cuarţul roz, celestitul albastru, citrinul, fluoritul, piatra lunii, acvamarinul (culoarea poate deveni usor mai fadă) deci a nu se folosi metoda de purificare în lumina solară intensă şi nu pentru timp îndelungat.
   7. Prin purificare cu apă curentă – cristalul se lasă câteva minute în valuri de mare (evident, asiguraţi-vă că nu o veţi pierde) sau în curs de izvor sau de pârâu de munte.
  8. Prin acoperire cu petale de flori – se pune cristalul câteva ore într-un coşuleţ cu petale de trandafir, de rozmarin, de levanţică.
   9. Prin acoperire cu nisip -  se lasă cristalul câteva ore într-un recipient cu nisip pur de scoică.
10. Purificarea cu ajutorul unei piramide – se aşeaza cristalul în centrul de greutate (1/3 de la bază, 2/3 de la vârf) al unei piramide (din carton, din cadru de cupru sau orice alt material natural, dar nu din materiale artificiale: plastic etc).
11. Purificarea se poate realiza de la orice altă sursă naturală - orice element al naturii - de la care cristalul poate extrage energie pură este recomandată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu